Σελίδες

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Επιμόρφωση Β' επιπέδου στις ΤΠΕ

Ευκαιρία σήμερα που βγήκαν τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις πιστοποίησης Β' επιπέδου στις ΤΠΕ - οι οποίες διεξήχθησαν Νοέμβρη και Δεκέμβρη του 2011, για την επιμόρφωση που έγινε το πρώτο εξάμηνο του 2011 - να πούμε λίγα λόγια για τους επιμορφωτές.
Οι επιμορφωτές λοιπόν που, καλοί-χρυσοί, αντιδρούν στη μείωση των αποδοχών τους και σαμποτάρουν την έναρξη των μαθημάτων της Δ' φάσης. Ποιες όμως είναι αυτές;

Αν παρατηρήσετε, θα δείτε ότι οι περισσότεροι επιμορφωτές αναλαμβάνουν ενάμισι πρόγραμμα. Δηλαδή ένα πρόγραμμα μόνοι τους και άλλο ένα μαζί με έναν συνάδελφο (ή τρία μισά). Γιατί όμως ενάμισι ή τρία μισά και όχι πέντε μισά ή δυόμισι ολόκληρα αφού έχουμε πέντε εργάσιμες μέρες την εβδομάδα; Μήπως η κούραση; Σε παλιότερη ανάρτηση είχα ασχοληθεί με το θέμα στο οποίο επανέρχομαι.
Αυτό το κάνουν λοιπόν επειδή υπάρχει πλαφόν στις αμοιβές τους οι οποίες δεν πρέπει να ξεπερνούν τον βασικό τους μισθό (διαφορετικά κόβονται).
Επειδή λοιπόν οι μισθοί τους βρίσκονται γύρω στα 1,700 € (ναι, ναι, αφού οι περισσότεροι απ' αυτούς είναι διευθυντές, σχολικοί σύμβουλοι ή και προϊστάμενοι) η αμοιβή τους από την επιμόρφωση δεν πρέπει να ξεπερνάει αυτό το ποσό. Ως εκ συμπτώσεως λοιπόν, θα δούμε ότι η αμοιβή για κάθε ώρα ήταν 36,46€ και τον μήνα, με ενάμισι πρόγραμμα άγγιζε τα 2,000€.
Με τις σχετικές μειώσεις που έγιναν λοιπόν, παραμένουμε μέσα στο όριο τού μισθού (το μαγικό ενάμισι). Βέβαια κάποιοι νεότεροι, των οποίων ο μισθός μειώθηκε, πήραν ένα πρόγραμμα μόνο.
Αν η αμοιβή ήταν 3,000 ευρώ το μήνα, θα έκανε μισό πρόγραμμα ο καθένας. Από την άλλη, αν ΔΕΝ υπήρχε πλαφόν θα έκαναν δυόμισι, τρία ακόμα και πέντε προγράμματα ο καθένας.
Είμαι βέβαιος, γιατί η ίδια νοοτροπία δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από την κρίση.
Η ίδια λογική, το ίδιο μοτίβο που μας έφερε εδώ.
Η λογική της συντεχνίας.

(Φυσικά δεν αναφέρομαι σε όλους τους επιμορφωτές.
Μια μεγάλη μερίδα απ' αυτούς δεν σκέφτεται έτσι - κι εύχομαι να κάνω λάθος για τους υπόλοιπους).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου