Σελίδες

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΙΣ ΤΠΕ - Β' ΕΠΙΠΕΔΟ...

Μετά και την τέταρτη "επιμορφωτική" μου συνεδρία για την πιστοποίηση Β' επιπέδου στις ΤΠΕ, μπορώ να καταθέσω τις πρώτες μου εμπειρίες και εντυπώσεις από το πρόγραμμα.
Έχουμε και λέμε λοιπόν:
Πρώτον: Το επίπεδο των επιμορφούμενων είναι πολύ χαμηλό. Οι περισσότεροι δε είναι διευθυντές ήτοι σημαίνει πως έχουν ελάχιστη επαφή με την τάξη για τα τελευταία τουλάχιστον τέσσερα χρόνια.
Δεύτερον: Το επίπεδο των επιμορφωτών είναι ικανοποιητικό. Περίμενα πάντως πολύ περισσότερα. Μέχρι στιγμής το μάθημα αναλώνεται στο να "ψάχνει" ο επιμορφωτής κάποιες ρυθμίσεις στους υπολογιστές και να μας δείχνει κάποιες παρουσιάσεις στο Powerpoint. Ελπίζω να δω περισσότερα και καλύτερα στα απόμενα.
Τρίτον: Το περιεχόμενο των διαλέξεων είναι πολύ περιορισμένο και καθυστερεί όλο το τμήμα σε ανούσια θέματα. Π.χ. ενώ το πρόγραμμα προβλέπει 1 διδακτική ώρα για word, εμείς καναμε 4 και δεν κάναμε τίποτα ουσιαστικό. Προβλέπω πως και η συνέχεια θα είναι ανάλογη. Κι εδώ ελπίζω...
Τέταρτον: Το πρόγραμμα είναι τρίωρο, δηλαδή τρεις διδακτικές ώρες τη φορά, δηλαδή τρία 45λεπτα=135 λεπτά. Αντ' αυτού κάνουμε με το ζόρι 100 λεπτά. Ξεκινάμε μισή ώρα μετά το προβλεπόμενο και σχολάμε μισή ώρα νωρίτερα απ' ότι πρέπει και κάνουμε και διάλειμμα στο ενδιάμεσο.
Πέμπτον: Το καλύτερο τού προγράμματος είναι η εξυπηρέτηση της γραμματείας, το καφεδάκι και τα βουτήματα που μας κερνάνε!!!

Έκτον: Η αμοιβή των επιμορφωτών είναι 36,46 ευρώ την ώρα. Δηλαδή το τρίωρο που μας κάνει το πληρώνεται περίπου 110 ευρώ. Κάποιοι που το έχουν κάνει εργολαβία συμμετέχουν σε 2 ή και 3 προγράμματα με συνέπεια να βγάζουν έναν επιπλέον μισθό το μήνα για λίγες μόνο επιπλέον ώρες. Δυστυχώς κι εδώ παρεισφρύουν οι "δημόσιοι υπάλληλοι- 1,100 ευρώ για μόλις 30 ώρες ή 10 τρίωρα (ο Θεός να τα πει τρίωρα) το μήνα!!! (βέβαια υπάρχει και ο περιορισμός οι επιπλέον αμοιβές να μην υπερβαίνουν το μισθό της οργανικής θέσης τού υπαλλήλου).

Υ.Γ.: Επιμορφωτής που γνωρίζω δουλεύει στο ολοήμερο τμήμα σχολείου απ' όπου σχολάει στις 16.15' (σύμφωνα με το νόμο). Ταυτόχρονα όμως κάνει επιμόρφωση σε τμήμα που απέχει τουλάχιστον 15 λεπτά απ' το σχολείο του και το οποίο ξεκινάει στις 16.00' και τελειώνει στις 19.00'!!!... και συνεχίζει (DURACEL) σε άλλο ΚΣΕ από τις 19.00' ως τις 22.00'. Την άλλη μέρα πάλι τα ίδια...
Σε δύο μέρες λοιπόν, ο κύριος (που δεν είναι ο μόνος) βγάζει 440 ΕΥΡΩ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ!!!
Το μήνα βγάζει περίπου 2,000 ευρώ (πέραν του μισθού του) για 8 μέρες εργασίας!!!
Και βέβαια το ερώτημα που προκύπτει είναι το πότε προετοιμάζεται για το σχολείο του και για την επιμόρφωση, όταν φεύγει από το σπίτι του κατά τις 11 το πρωί και γυρίζει 11 το βράδυ για δύο μέρες μέσα στην εβδομάδα (Τετάρτη και Πέμπτη), κάθε βδομάδα, ως τον Ιούνιο;;; Κι ακόμα κι αν προλαβαίνει να προετοιμαστεί, πόσο καλά μπορεί να αποδώσει και πώς μπορεί να προσφέρει υπό τέτοιες συνθήκες;;; Μήπως γίνεται φανερό πως όλο το πράγμα δεν είναι τίποτ' άλλο από μια ...αρπαχτή;;;
(τα στοιχεία είναι διαθέσιμα για κάθε υπεύθυνο πρόσωπο που θα δείξει το απαιτούμενο ενδιαφέρον).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου